Omgeving/Bezienswaardigheden

De vakantiebungalow Hof van Benten in Ermelo ligt in Nederlands grootste bosgebied, de Veluwe met veel (natuur)wandel-, fiets-, mountainbike- en paardrij-mogelijkheden.

Aan de overzijde van de bungalow wandelt u zo de Veluwe in voor heerlijke ochtend-, dag-, avond- en/of natuurwandelingen. U loopt hierbij zelfs “het risico” dat u wilde zwijnen, herten, reeën, buizerds en vele andere vogelsoorten hoort en ziet!  Zie bv. een paar prachtige filmopnames van de Veluwe, en de trailer van de natuurfilm Wild die in 2018 in de bioscoop is verschenen.

Het fietsroutenetwerk Veluwe loopt “voor de deur” langs en knooppunt 58 ligt om de hoek van de Eendenparkweg en biedt vele routes om uitgebreid de regio te verkennen. De route leidt u bijvoorbeeld naar de Veluwse bossen en het Beekhuizerzand (afstand 5 km), naar de Leuvenumse bossen, het Speulder- en Sprielderbos, een van de grote boscomplexen op de Veluwe. In alle jaargetijden een uniek bosgebied met prachtige contrasten, natuurlijke rijkdommen en schitterende plekken. U kunt ook naar het Wolderwijd (strand Nulde ligt op een afstand van 7 km) of naar de Randmeren (Veluwse Randmeerroutes) om er aan of in het water te recreëren op de Flevostranden (afstand 11 km).

TIP: Crossbill Guides: VELUWE, De Natuurgids. Deze zéér lezenswaardige gids geeft een prachtig beeld van de Veluwe als uniek Nederlands natuurgebied met wandel- en fietsroutes, tips om wild, vogels, vlinders, reptielen te vinden, de beste plekken voor bloeiende heide, wild te kijken, uitgebreide informatie over landschap, geschiedenis, geologie, flora en fauna en de beste plekken in ieder jaargetijde. Een absolute aanrader!

Of gaat u liever naar de oude Hanzestad Harderwijk (afstand 5 km) om daar gezellig te winkelen en/of lekker te eten? Het kan allemaal tijdens uw verblijf, want het ligt allemaal in de buurt! Uiteraard kunnen wij u adviseren met betrekking tot uw persoonlijke wensen.

[unitegallery omgeving catid=11]

Voorbeelden van uitjes in de directe omgeving:

Musea in de buurt:

Restaurants en Bioscopen in de buurt:

Wildspotten op de Veluwe / Wildspotting:

Actieve uitjes:

Culturele uitjes: